21.századi boszorkány

A kedvenc varázslatom

Akik személyesen is ismernek, többségükben tudják rólam, hogy már jó ideje nem csinálok a magam érdekében varázslatot. Ezen túljutottam, ám van egy olyan roppant hatásos mágia, amelyet most is rendszeresen használok. Ez nem más, mint a manapság Joe Vitale által elhíresült hooponopono.

Ez az a varázslat, amit ha megértesz és megtanulsz, majd gyakorolod is, az életedet csodálatossá teheti. Hiszen megváltoztatod vele a saját, és ezáltal a környezeted hozzáállását is.

A hooponopono lényege a megbocsátás, a hála és a szeretet magas szintje. Ahhoz, hogy igazán hasznodra legyen, megértést kell tanúsítanod az esetlegesen téged bántó dolgokkal, emberekkel szemben is.

Tudnod kell, hogy minden a Te érdekedben történik, még olyankor is, amikor éppen fáj, s legszívesebben tiltakoznál ellene.

A könnyebb megértés kedvéért egy példával illusztrálom, hogy miről is szól ez:

Anyu és apu eltiltja egy hétre a kisfiát a tévézéstől, mert az több rossz jegyet is hozott az iskolából. A gyermek ugye nagyon mérges, hiszen így nem adózhat kedvenc időtöltésének. De mi felnőttek persze tudjuk, hogy ezzel a büntivel csak jót akarunk neki. Aki gyakorló szülő, pontosan tudja, hogy milyen fájdalmas és nehéz feladat megbüntetni szeretett gyermekünket. Mégis megtesszük, az ő érdekében.

Nos, amikor valaki rosszat tesz neked, gondolj erre a helyzetre. Az illető, – ha nem is tudatosan, – valójában mégis jót tett neked, s lehetséges, – sőt lelki szinten bizonyos, – hogy neki még jobban fáj ez a tett, mint neked. Ezért kell megbocsátást kérned, s megköszönnöd azt amit kaptál, s kimondanod a “szeretlek” szót, mely itt a teljes elfogadást jelenti.

Ez a hooponopono lényege, s ha képes vagy e varázslat rendszeres végrehajtására, bármely kellemetlen élményeddel kapcsolatban, garantálom neked, hogy még sokkal csodálatosabbá válik az életed.

Be Sociable, Share!

10 thoughts on “A kedvenc varázslatom

 1. kedves Susi,

  nem lep meg a válaszod 😉
  de ettől függetlenül én ezzel zárom beszélgetésünket:

  A MÁGIA ALAPJA AZ ENERGIA.

  😉

  1. … és nem mindegy hogy hova esik a feldobott kő 😉

   a kedves próbálkozó fejecskéjére vagy a célba 😉

   esetleg elgurul és soha nem kapja meg a “címzett”

   😉 😉

 2. Kedves Susie, tovabbra is csak azt tudom mondani : öszinten sajnalom…
  (én egyetlen szóval nem említetten gyertyagyujtast stb)
  De sajnos…. Nem is érdemes kifejtenem, mert megérteni ugy sem fogod… Tudom hogy ez a te weboldalad es itt Neked kell lenned a “mindentudónak” (direkt idézőjelben irtam mielött lecsaphatsz a kifordithato szavakra) de azt meg kell állapitsam, hogy bármennyire szivvel lélekkel is csinálod ezt az oldalt, a VALODI mágiához sajnos nem sok köze van. Pont ahogy a nevében is szerepel: bosziPLAZA. Sajnalom…. Sajnálom hogy annyira rabul ejt a tudat: ez a TE oldalad, itt TE tudod jobban.., hogy nem veszed észre az igazságot a szavaimban. Ezzel nem én veszitek, viszont az info eljutott hozzád. Hogy melyik polrca rakod az már nem az én dolgom.

  1. talán egy kicsit erősen fogalmaztam miszerint: “megérteni ugy sem fogod” de sajnos úgy veszem ki a szavaidból, túlságosan ragaszkodsz a saját egod által felépitett: ” ez a TE weboldalad, itt TE tudod jobban hogy rögtön előitélettel álltál hozzám: “Te még csak ott tartasz, hogy mágikus cselekedetnek azt hiszed, amikor valaki gyertyákat gyújtva, meghatározott mozdulatokat végez, vagy bűbájokat kántál.”
   ezuttal nekem kell felvilágoditsalak: én egy szóval nem irtam hogy az lenne a VALÓDI mágia, és mivel nem ismersz nem tudom hogy TE miből gondoltad, hogy én erre értettem az első hozzászólásom tartalmát…

   🙁

  2. Kedves Miaú!

   Nem csapok le senkire, rád sem. Sőt! Szeretem az építő kritikát, de csak akkor, ha az valóban hasznos, azaz felkínál valamilyen fejlődési lehetőséget. Ezért mivel nem hiszem magam “mindentudónak”, s szívesen tanulok, kockáztasd meg kérlek, hogy esetleg szerény képességeimmel nem tudom teljesen megérteni, és mesélj nekem – és minden olvasómnak – a mágiáról. A szerinted igazi mágiáról!

   1. Kedves Susi, számomra a leginkább feltünő hiba és hiányosság , hogy nem beszélsz az energiák(elemek) használatáról és azok fontosságáról. Hiszen ha azokat nem ismerjük, nem tudjuk használni a mágia sem fog működni kivéve ha a kérés eleve bekövetkezett volna.
    Irhatnék még sokmindent, de itt nem én vagyok sem az oldal szerkesztője , sem pedig a tanitó.
    Mindezektöl függetlenül az oldalt rendkivül szórakoztatónak tartom és nagyon kellemes időt lehet eltölteni az olvasása közben!

    Szép napot,
    Miaú

   2. Kedves Miaú!

    Tudod, ha feldobsz egy követ, az akkor is le fog esni, ha semmit sem tudsz a gravitáció törvényéről. Ha van, vagy lesz egy gyermeked, akkor nem a gravitációs szorzót fogod neki elmagyarázni, amikor először fog egy “nehéz” tárgyat a kezecskéjébe, hanem csak annyit mondasz, “vigyázz, nehogy leejtsd a lábadra!” (Persze ebbe is bele lehet kötni, mert az ilyen kijelentés akár negatív programozás is lehet, de most épp ez jutott eszembe. 🙂 )
    Szóval, én úgy gondolom, hogy amikor elkezd valaki boszorkánysággal vagy mágiával foglalkozni, akkor neki nem az a lényeg, hogy tudja mitől, vagy hogyan, hanem az hogy működjön, amit csinál. Ezért igyekszem inkább “szórakoztató” szövegeket írni, mert fontosabbnak tartom az érthetőséget, mint a magasröptű értekezést. “Akinek van füle a hallásra” az úgyis megérti. 🙂

 3. Ez szépen hangzik csak az a kár hogy ez nem egy mágia, mindössze egy tiszta és kedves viselkedési forma amit BÁRMIFÉLE MÁGIA ISMERETE NÉLKÜL lehet alkalmazni…..
  Persze lehet fejtegetni hogy ki mit nevez mágiának de ezzel az erövel a 2 kerekü biciklit is hivhatnánk tömegszállító autóbusznak.. Sajnálom … 🙁

  1. Kedves Miaú!

   Sajnálnod nem kell, de ahogy látom, Te még csak ott tartasz, hogy mágikus cselekedetnek azt hiszed, amikor valaki gyertyákat gyújtva, meghatározott mozdulatokat végez, vagy bűbájokat kántál. De fel kell, hogy világosítsalak! A mágia lényege nem a cselekvés, hanem az, amire koncentrálunk közben. Ezért azt is mondhatom, hogy minél több cselekvés kell valakinek egy mágia végrehajtásához, annál kevésbé nevezhető boszorkánynak vagy mágusnak. A tudás növekedésével a cselekvés akár el is hagyható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.