21.századi boszorkány

13 alapelv / 6.

6.alapelv: Fogadd el, hogy véletlenek nincsenek, csak tudatlanság, ami által nem vélted, hogy az a valami megtörténhet.

Könyveket írtak már e témáról, s az ezoterikus világban, szinte mindenki hittel mondja, hogy „bizony, véletlenek pedig nincsenek”. És mégis. Hányszor követünk el valami apró butaságot, s szalad ki a szánkon rögvest: „Bocs, véletlen volt!”? De mit jelent, ha így teszünk? Azt, hogy még mindig nem fogadtuk el, hogy véletlenek nincsenek, minden okkal történik, egy magasabb szinten mindent szándékosan teszünk.
Rálépsz valakinek a lábára a tömött buszon? Légy udvarias, mondd: „Pardon.”, de ne cifrázd azzal, hogy „véletlen volt”. Ne is gondold úgy! Okkal tetted, még ha nem is tudod miért. Lehet, hogy nem is kell tudnod miért. Egy ilyen apróságon nem érdemes sokáig törni a fejedet. Ha fontos, úgy is kiderül, ha nem felejtsd el.
Így van ez a nagyobb dolgokkal is. Semmi sem véletlen! Ha valami örömteli dolog jön, mindenki el is fogadja. Ha valami kellemetlenség, akkor máris jön a kérdés: „miért történt ez velem?”, pedig ezt épp úgy el kéne tudni fogadni, hiszen a rossz is jó okkal történik. Gondolj csak az 5.alapelv meséjére!

Bizony mondom – nincs véletlen egybeesés, és semmi sem történik „véletlenül”. Minden esemény, kaland és kihívás Éned megszólítása az Éned által, hogy megteremthesd és megtapasztalhasd, Aki Valójában Vagy.

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.