21.századi boszorkány

13 alapelv / 7.

7.alapelv: Légy tisztában azzal, hogy világodat Te magad teremted, s nincs senki és semmi saját gondolataidon kívül, akit vagy amit, okolhatnál érte, ha netán nem nyerte el a tetszésedet.

Ha úgy hiszed, hogy valamilyen felsőbb hatalom, Isten, vagy a Sors vezeti életedet, akkor kár tovább magyarázkodnom. Ne is olvass tovább. De sokan vannak, akik elfogadják, hogy maguk teremtik az életüket. Ez a pont nekik szól. S hogy miért kell elismételnem, és megmagyaráznom ezt az életelvet olyanoknak, akik ezt szintén elfogadják? Mert tapasztalataim szerint sokakban nagy a zűrzavar e kérdésben.

Tréningjeimen sok-sok emberrel kitöltettem már egy kis tesztet mindennek az igazolására. A teszt kérdései a következők:

1. Milyen mértékben függ tőled, hogy mi történik az életedben?
2. Hány százalékban uralhatod életed eseményeit?
3. Hány más ember felelős azért, hogy éppen mi történik veled?
4. Milyen szerepet játszik életedben a véletlen, a sors vagy a szerencse?
5. Kicsoda az, aki teljességgel és egyes egyedül élményeid megteremtője?

Az első kérdésre a legtöbben azt válaszolják, hogy teljes mértékben tőlük függ, hogy mi történik. Aztán jön a káosz.
E pont szellemével összhangban a helyes válaszok: 2./ 100%; 3./ 0; 4./ Semmilyent. 5./ Én magam. Ehelyett, az első kérdésre jól felelők 90%-a valamelyik, vagy több kérdésre is egészen más választ szoktak adni. Ami bizony eléggé megdöbbentő olyan emberek esetében, akik azt állítják, úgy hiszik, maguk teremtik a saját életüket.

A legtöbben a 2. és a 3. kérdésre adnak eltérő válaszokat. Hiszik, hogy ők a teremtők, de azért nem egészen, ill. azért még mások befolyásolják, hogy mi történik velük. Ez pedig, ha végig gondolod, lehetetlen! Ha az 5. kérdésre azt válaszolom: „Én, magam”, akkor bizony nincs semmi és senki más, aki „akaratomon” kívül befolyásolná a világomat.

Az már megint más kérdés, hogy az előbb említett „akarat” szó, nem fedi igazából a valóságot, hiszen egónk, melyből az akaratunk fakad, ritkán van tisztában azzal, hogy valóban mi kell nekünk. Teremtő Énünk más szintről tekint életünk alakulására, s csakis akkor valósítja meg akaratunkat, ha az lelkünk érdekeivel is összhangban áll.

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.