21.századi boszorkány

Varázslás vagy bűvészkedés?

Gyakran kapok olyan kérdéseket (főként ifjabb olvasóimtól), hogy hogyan kell tárgyakat lebegtetni, repülni, alakot váltani, netán teleportálni. Ma is nekem szegezték a kérdést:

te tudsz varázsolni?
te hogy tanultál meg varázsolni?
léci írj

És aki kérdezte, gyanítom pontosan az olyan dolgok megtanulására kíváncsi, mint amit fent említettem. Sokan ugyanis még mindig azt hiszik, hogy amit a filmeken látnak, az valóságos.

Ez eléggé megdöbbentő dolog, hiszen a 21. században élünk, s bármennyire is valódinak tűnik amint Roger nyúl, vagy Maci Laci emberek társaságában játszik egy filmen, attól még csak animáció és nem igaz.

Ugyan ez a helyzet az Expecto patronum hatására megjelenő patrónussal, vagy az időfagyasztással, s ha netán valaki “hop-port” adna neked, nagyon remélem, nem lépsz be vele a kandallóba, mert ahelyett, hogy utaznál, csak összeégeted magad.

Szóval… A varázslat látványos részét manapság a bűvészek gyakorolják. Olyanok, mint például Soma, a mi fiatal bűvészvilágbajnokunk. Tanulj tőle egy trükköt:

Már tudod a trükköt, de ahhoz, hogy úgy add elő, hogy mások ne vegyék észre a “csalást”, bizony jó néhányszor el kell próbálnod, azaz gyakorolnod kell. Pedig ez egy igazán egyszerű “varázslat”.

Ha többet akarsz, akkor bizony sokkal többet is kell gyakorolnod, mint ahogyan azt Soma egy előadásában elmeséli:

http://youtu.be/P7hH9kFZV-Q

És most jöhet a kérdés, hogy akkor milyen varázslatot tud egy boszorkány vagy mágus?

Mi nem látványos bűvészmutatványokat hajtunk végre!

Ehelyett segítünk az életet jobbá, szebbé, boldogabbá tenni. Szerelmet, jólétet, egészséget vonzunk. Segítünk elérni a célt, amire vágysz. Ahhoz pedig, hogy ezt megtehessük, bizony sokat kell tanulni.

Egy egyszerű varázslat végrehajtása bárkinek sikerülhet leírás alapján, mint ahogyan bárki megfőz egy paprikás krumplit, ha megkapja hozzá a receptet. De ha valódi mágus vagy boszorkány akar lenni, akkor meg kell tanulnia az alapszabályokat, majd az elméjét és érzéseit irányítani, hogy utána a külvilágot is befolyásolni tudja. Amíg valaki nem tudja, hogyan működnek a dolgok és nem képes koncentrálni, csak “műkedvelő” lehet.

Szóval, ha varázsolni akarsz, akkor csinálj varázslatokat a leírások alapján, vagy használd a még egyszerűbb vezetett varázslataimat: http://www.bosziplaza.hu/varazslatok

Ha viszont mágussá vagy boszorkánnyá akarsz válni, akkor ne elégedj meg ennyivel, hanem vesd bele magad a tanulásba, majd gyakorolj, hogy elérd a célod.

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük